...

Google Ads

Løft din virksomheds omsætning og brand med verdens mest aktive søgemaskine.​

Fordelene

Hvad er fordelene med Google Ads?

Med 92% af den samlede søgevolumen i hele Danmark, er Google i en helt særlig situation. Vi bruger alle Google, når vi skal finde ud af, hvor vi skal købe den ting, vi går og drømmer om, og hvis vi har brug for samarbejdspartnere, men ikke lige ved hvem vi skal tage fat i, så vil Google også være vores go-to for at kortlægge vores muligheder. Hvis din virksomhed kan formå at ligge øverst på Google, er du garanteret en konstant synlighed, der kan drive salg og leads helt passivt, uden du skal ringe kold kanvas og blive afvist for tusinde gang.

Det er dog ikke nemt at komme op og blive nr. 1 på Google, hvis du skal gå ad SEO-vejen. Derfor er det oplagt for mange virksomheder, at starte ud med at investere i Google Ads. Med Google Ads kan du købe placeringer i toppen af Google, så du sikrer, at netop din virksomhed bliver vist, når brugerne søger efter dine kerneydelser. Du kan endda segmentere trafikken, så du kun bliver vist for din primære demografi og lokale geografi.

Intentionsbaseret

Få dine annoncer vist, når dine potentielle kunder søger præcis efter de ydelser eller de produkter, du er interesseret i at sælge.

Fleksibelt

Definér præcis hvad du vil give for et besøg, hvilke søgeord du vil vises på, hvad du vil betale for det og hvornår du ønsker at annoncere. Du har fuld fleksibilitet.

Målbare resultater

Med opsat sporing kan du se præcis hvilke søgeord, der skaber salget. Herved kan du bruge dit budget, hvor det har den største effekt for din virksomhed.

Mulighederne

Hvordan hjælper vi med Google Ads?

Google Ads kræver kompetencer, erfaring og den nyeste viden. Her kan vi administrere din konto, så du udnytter alle de nyeste funktioner og tager hånd om din data, så det kan bruges til praktiske justeringer, der øger din annonce-performance.

DET RETTE MATCH

Er vi det rigtige bureau for jeres forretning?

Inden du indleder et samarbejde med os, sørger vi altid for en grundig forventningsafstemning. Vi synes, det er vigtigt at få italesat værdierne, så vi sikrer, at der er et godt match inden igangsættelse. Herunder er der nogle typiske kendetegn på et godt og mindre godt match.

Vi er et godt match, hvis I...

Vi er nok ikke de rigtige, hvis I...

KONTAKT OS

Skal vi skabe synlighed for din virksomhed?

Søger du specialister i digital marketing, og har du brug for et team, der kan skabe synlighed for din virksomhed? Ikke nok med at vi er eksperter med stor erfaring inden for mange brancher, men vi formår også at gøre det forståeligt for dig, som netop skal til at starte rejsen.

Morten Lundgaard
Marketing specialist & Partner

Morten Lundgaard
Marketing specialist & Partner

Mere i dybden

Hvorfor annoncere med Google Ads?

Hvis du søger synlighed, salg og leads, så er Google Ads det rette valg for dig. Uanset om du har en stor eller lille virksomhed, er rettet mod B2C eller B2B segmentet, eller om du har mange eller få penge, så er Google Ads et uvurderligt værktøj for dig.

Selvom Google Ads er tilgængeligt og kan bruges af alle, så er det svært at få det meste ud af Google, særligt da alle dine konkurrenter har samme idé, og sandsynligvis allerede benytter sig flittigt af Google Ads.

Læs herunder og bliv klogere på, hvad Google Ads er, og hvordan du kan bruge det til at opnå succes.

Få en oversigt over alle
dine kampagner og hvordan
de hver især har performet.
Google Ads giver dig komplet 
indsigt i dine annoncedata.

Brug data som f.eks. klik, 
klikpriser, brugt budget, 
eksponeringsandel, salg,
leads og meget andet til
optimering af annonceringen.

Få din helt egen konto,
hvor du har 100% kontrol og
gennemsigtighed helt gratis. 
Google Ads er åben for alle -
store som små.

Brug Googles avancerede 
algoritme eller foretag 
justeringerne selv og ram 
det helt rette segment på det 
helt rigtige tidspunkt.

Med 92% af verdens samlede søgninger, er Googles søgemaskine den absolut største platform for online annoncering.

Når vi også inkluderer Googles videoplatform, YouTube, så er mulighederne og potentialet for at annoncere online enormt.

En undersøgelse i november 2018 konkluderede, at 90% af adspurgte brugte YouTube som deres videoplatform.

Derudover har Google også displaynetværket, hvor annoncører kan bruge billedannoncer til at eksponere annoncer på tredjepartshjemmesider. Her estimeres det, at du gennem displaynetværket kan eksponere til 90% af globale internetbrugere.

Med adgang til så stor en rækkevidde og til så mange forskellige annoncemedier, er der uanede muligheder med Google Ads (tidligere Google AdWords). Det kræver derfor ekspertviden og erfaring, når det kommer til at prioritere dit annoncebudget og optimere din konto korrekt. Det er denne erfaring og viden, vi kan bidrage med hos SearchComet.

Hvad er Google AdWords?

Google AdWords (nu kendt som Google Ads) er en annonceplatform, der tillader virksomheder eller personer at opsætte annoncer på Googles søgemaskine og Googles partnernetværk.

Dette kan gøres på mange forskellige måder alt efter hvilken type af virksomhed du står for, og her er specielt webshop-segmentet godt kørende, men der er noget for alle virksomheder på Google AdWords.

Det kræver dog specialistviden, at skabe effektiv annoncering. Hos SearchComet er vi certificerede i Google annoncering, så vores AdWords Specialister kan hjælpe dig med at opnå dine ønskede resultater.

Ét af de mest populære typer af Google annoncer er tekstannoncer, der bruger de såkaldte søgekampagner. Med søgekampagner kan du udvælge relevante søgeord, du vil annoncere på. Disse søgeord vil ofte være købsrelaterede og højrelevante for din virksomhed, hvorved du kan maksimere dine chancer for at skabe salg gennem annonceringen.

For webshops kan der opsættes shopping-kampagner og dynamisk remarketing. Disse to kampagner annoncerer for dine produkter med et billede, pris, stjernerating og brand. Herved får du kun brugerne til at klikke, der er meget interesseret i det produkt og prisleje. 

Der er dog flere måder du kan bruge Google AdWords på. Google har et netværk af hjemmesider, der tillader Google at sætte bannerannoncering op på deres hjemmeside for en pris (dette gøres via noget, der hedder Google Adsense).

Dette annoncenetværk kaldes “displaynetværket”, og gennem dette annoncenetværk kan dine bannerannoncer eller videoreklamer skubbes ud til et hav af forskellige hjemmesider. Herved kan dine Google annoncer komme ud til en masse potentielle kunder.

Denne type annoncering målrettes typisk via overordnede karakteristikker, f.eks. demografi eller interesser, men kan også målrettes gennem “remarketing”-segmenter (dvs. målretning til tidligere besøgende på din hjemmeside).

Google annoncering på displaynetværket kan derfor sammenlignes med traditionelle massemedier som TV, radio og print.

Et vigtigt element i displaynetværket er YouTube, som Google netop ejer. Gennem YouTube kan du få eksponeret din reklamevideo til et bredt segment, og det er derfor et godt og billigt alternativ til TV reklamer.

Google AdWords tilbyder meget mere, men dette var blot et kort omrids af de tilgængelige funktioner. I nedenstående får du en dybere indsigt i Google AdWords og hvordan det fungerer.

Uanset hvilken type annoncering du er interesseret i, så er det vigtigt, at du får specialister tilknyttet, der har forstand på korrekt AdWords optimering, så din annoncering hele tiden kan blive bedre og bedre som tiden går. Du skal bruge din data aktivt til at lære mere om dine brugere og blive skarpere i målretningen. Det kan vores AdWords specialister hjælpe med, hvis du ikke selv har erfaringen og evnerne til at optimere din Google annoncering.

 

Hvad koster Google Ads?

Prisen for Google Ads udregnes ud fra klikpriser. Dvs. at du kun betaler hver gang en bruger klikker på dine annoncer. Klikprisen varierer alt efter hvilke søgeord eller målretninger du bruger. En typisk klikpris kan ligge mellem 2-5 kr., men for brancher hvor produkterne er dyre, kan prisen per klik være over 20 kr. Derudover vil et typisk budget være på 3.000-20.000 kr., men igen er det helt afhængigt af branche, konkurrence og resultaterne.

Klikprisen udregnes ud fra hvad dine konkurrenter byder, men det er ikke hele historien. Der udregnes en relevansscore (kvalitetsresultat), der indikerer om dine annoncer er relevante for brugerne.

Hvis dine annoncer har et højt kvalitetsresultat, vil du få en discount på dine klikpriser, hvorimod du vil betale mere per klik, hvis dine annoncer ikke er relevante til det valgte søgeord.

Derfor er det også vigtigt, at du vælger dine søgeord med omhu, for ellers kan det gå hen og blive dyrt.

Men hvad koster det om måneden at annoncere gennem Google AdWords?

Det er svært at sige præcis, hvad dit forbrug vil være på Google AdWords. Det kommer netop an på hvad din klikpris er, men derudover kommer det lige så meget an på, hvor stor søgevolumen der er på dine vigtigste søgeord. Din Google AdWords pris vil derfor afhænge af mange faktorer.

På Google Ads vil du være i stand til at se præcis hvad dine annoncer genererer af leads eller omsætning (såfremt du har fået opsat korrekt sporing). Derfor er det oftest i din bedste interesse, at du sætter et ubegrænset budget for søgeord, der er lønsomme for dig (altså søgeord der giver dig positive tal på bundlinjen).

Derfor kommer dit forbrug til at afhænge af hvor stor søgevolumen der er på søgeordet, samt hvad din klikpris sættes til. Ja, du hørte rigtigt – dine søgeord kan netop sættes til en fast pris du selv bestemmer – men hvorfor så ikke bare sætte prisen til 0,01 kr.?

Ulempen ved at presse klikprisen ned for dine søgeord er, at din eksponeringsandel vil falde. Eksponeringsandelen er en procentbetegnelse for den andel af eksponeringer du får, ud af den totale pulje af tilgængelige eksponeringer.

Hvis der er 200 eksponeringer på dit vigtigste søgeord, men du byder lavere end den estimerede klikpris, så kan du risikere kun at få 50% af de tilgængelige eksponeringer, hvilket ville være 100 eksponeringer gennem måneden. Dette begrænser naturligvis den omsætning du kan generere fra søgeordet, så det er en delikat balance, der skal findes, mellem klikpris, lønsomhed og forbrug.

Vi kan derfor konkludere, at spørgsmålet om hvad Google AdWords koster er svært at svare på, da det er afhængigt af mange forskellige faktorer. Vi kan dog komme tættere på et estimat gennem en analyse, hvor vi estimerer klikpriser, søgevolumen, eksponeringsandel og CTR (click through rate), men det vil altid kun være et estimat, og det kan nemt adskille sig fra virkeligheden.

Derfor er det også vigtigt at have et åbent sind, og teste dine søgeord af, for til sidst at finde en balance hvor forbruget, klikpriser og resultaterne hænger sammen. Den ønskede situation er, at alle dine søgeord giver et positivt afkast, så du kan sætte et ubegrænset budget – så vil dit forbrug forme sig efter den tilgængelige søgevolumen, sæson eller lignende, så du kan maksimere din omsætning.

 

Google Ads Guide til Annoncetyper (udvidet)

Google Ads er en platform med mange muligheder for inbound og outbound annoncering. Du kan nå ud til masserne eller ramme en niche målgruppe inden for din B2B eller B2C virksomhed. De mange muligheder betyder dog også, at du skal passe på med, hvor du bruger dine penge, da ikke alle kanaler vil have samme mulighed for at blive en succes.

Flowchart over B2C og B2B kampagnetyper hos SearchComet
 

Søgekampagner

Søgekampagner kombinerer tekstannoncer med udvalgte søgeord, for at vise annoncerne direkte i Googles søgeresultat. Herved kan du målrette annonceringen mod konkrete forespørgsler, f.eks. ved valg af søgeord som ”køb blå kjole” eller lignende, hvor relevansen er meget høj. Ligeledes kan du målrette mod bredere søgeord som ”kjole inspiration”, for at ramme din målgruppe længere oppe i salgstragten.

I søgekampagner kan du manipulere klikprisen for at få klik til den pris, du har behov for, for at annonceringen er lønsom og giver et positivt afkast. Som vi har beskrevet ovenfor mister du eksponeringer ved at skrue ned for klikprisen, men det er sjældent lønsomt at sigte efter at få 100% af eksponeringsandelen.

Udover de traditionelle udvidede tekstannoncer kan søgekampagner også bruge de nye responsive tekstannoncer. Disse annoncer er automatiserede annoncer, der udnytter Googles maskinlæring til at finde den helt rigtige annonceopstilling. Du skriver blot en række forskellige overskrifter og beskrivelser, hvorefter Googles algoritme selv kan eksperimentere og splitteste annoncen, for til sidst at finde den optimale annonce.

Søgekampagner kan også bruge dynamiske annoncer, hvilket er auto-generererede tekstannoncer ud fra det indhold der allerede findes på din hjemmeside. Denne type annonce er specielt egnet til automatisk søgeordsgenerering, hvor du ikke selv vælger søgeordene, men i stedet lader Google crawle din hjemmeside og teste relevante søgeord af. Denne kampagneform hed tidligere Dynamisk Search Ads, men de er efterhånden blevet integreret med de almindelige søgekampagner, så denne distinktion er sværere at definere.

Ved oprettelse af din søgekampagne kan du selv definere hvad dit forbrug skal være, og du vil også være i stand til at udvælge en automatiseret budstrategi, hvis du ikke ønsker at indstille klikprisen på dine søgeord manuelt. At bruge en automatiseret budstrategi er dog ikke altid en god idé, da det kræver et solidt datagrundlag for at Google kan tage de rigtige valg for din konto. Dette er dog en vurdering vi kan hjælpe med at tage, da vi, qua vores rige erfaring som Google Ads specialister, har stor indsigt i hvordan Googles algoritme opererer.

De tilgængelige annonceformater i søgekampagner har den ekstra fordel, at du kan bruge en række forskellige annonceudvidelser til at supplere dine annoncer med værdifulde oplysninger som telefonnummer, adresse, USP´er eller CTA´er. Ved at give brugerne yderligere oplysninger kan du få relevante brugere til at klikke på dine annoncer, men på samme tid kan du få frasorteret brugere, der ikke er relevante – hvorved du sparer den klikpris, du ellers skulle betale, hvis de havde klikket på din annonce.

Men nok den største fordel ved søgekampagnerne er, at du ikke kun har mulighed for at vælge de søgeord, dine annoncers skal vises for, men du får også indsigt, i præcis hvilke søgetermer der er søgt på, for at din annonce er blevet vist. Denne indsigt kan du bruge til at oprette negative søgeord for irrelevante søgninger, så din annonce ikke længere vil blive vist på den type af irrelevante søgninger i fremtiden.

Negative søgeord er meget vigtige for optimeringen af din konto, da der er mange penge at spare, ved at få frasorteret irrelevante søgninger. Typisk vil dette være konkurrenternes brands, men det kan også være helt generiske søgetermer som ”gratis”, ”download”, ”billig”, ”dårlig”, ”anmeldelser” og lignende. Det siger sig selv, at de negative søgeord du skal tilføje vil variere meget alt efter dine produkter og forretning, så de negative søgeord vil typisk blive tilføjet løbende som de viser sig i listen med søgetermer. Ved at opsætte de negative søgeord i søgeordslister, kan du dele listen på tværs af alle dine kampagner, så du kan frasortere søgeord på tværs af kontoen.

Negative søgeord er dog ikke den eneste måde at optimere dine søgekampagner. Som du får data ind på din konto vil du få indsigt i brugernes adfærd, og dette adfærd kan kategoriseres ud fra geografi, alder, køn, husindkomst, interesser og meget andet. Denne indsigt kan naturligvis bruges til oprettelse af databegrundede personaer, men du kan også bruge indsigten aktivt til at sætte budmodifikationer for alle disse kategoriseringer, så du kan byde højere eller lavere for specifikke grupper. Du kan også helt undlade at byde for personer i bestemte kategorier eller inden for udvalgte geografiske områder. Den geografiske målretning er specielt relevant for lokale virksomheder som tandlæger, mekanikere, fysiske butikker og lignende.

Hvis du har en B2B virksomhed inden for fabriksindustrien, så vil det f.eks. sjældent være rentabelt at byde lige så meget for de 18-24 årige sammenlignet med de 45-54 årige. Og for B2C tøjbutikker for kvinder vil det også sjældent være rentabelt at byde lige så højt for klik fra mænd, som du byder for klik fra kvinder. I tilfælde vil disse indsigter være indlysende, men I mange brancher er det ikke klart, præcis hvilken gruppe der giver det største afkast. Derudover vil det konkrete data også være med til at fortælle dig, præcis hvilken budmodifikation der skal sættes (procentuelt).

Søgekampagner kan bruges på mange måder, og vil derfor altid have en plads i din Google Ads og marketing strategi.

Google Display Network (Google Display Kampagner)

Hvis søgekampagner er det foretrukne værktøj i enhver inbound strategi, er displaykampagnen værktøjet for outbound strategier. Traditionelt har TV, radio og fysiske reklamer været måden at nå ud til masserne, men i den digitale alder er det langt nemmere og billigere, at få dit budskab ud gennem internettet, hvad end der er tale om billed- eller videoannoncer.

Displaykampagner adskiller sig på den måde, at de ikke er baseret på konkrete og kontrollerede søgeord, ligesom søgekampagnerne er. I stedet vælges et emne, en interesse, en demografisk karakteristik, en geografisk lokation, en relation til dit brand eller en blanding af alle disse kategorier, for at målrette større grupper af mennesker på nettet.

Gennem disse relativt konkrete målretninger kan du nå brugere, der med stor sandsynlighed er i markedet for dit produkt eller service, så du kan gøre dem bevidste om dit brand inden eller under en kunderejse. Vi har alle været mål for disse annoncer, og i nogle tilfælde kan det føles som om, at de følger efter en ligegyldigt hvilken side du besøger.

Og det er ikke langt fra tilfældet – Google har et enormt netværk at hjemmesider, de kan vise annoncer på i bytte for betaling. Google Display Netværket er så stort, at det typisk kun er nødvendigt at supplere din displayannoncering med Facebook annoncer, for at du kan bruge dit budget og nå ud til den mængde personer, du har sat som mål for din masseannoncering.

Hvorfor siger vi, at målet for din displayannoncering er at nå et bestemt antal brugere? Da Display Network Ads ikke er målrettet en intention som søgekampagner er, er det ofte sjældent, at brugerne køber direkte gennem dine annoncer. Dette begrænser den måde vi kan spore effekten af displayannoncerne, så målet vil typisk være at nå ud til brugerne, fremfor at have en kampagne med et positivt afkast.

På den måde er displayannoncering langsigtet, og målet er at informere brugerne, så de måske vælger dit brand i fremtiden. Det er dog vigtigt at understrege, at dette ikke er tilfældet for alle typer af annoncering, der brugere Google Display Network som platform for at nå ud til brugerne. Displayannoncering i form af Remarketing og Dynamisk Remarketing kan ofte generere direkte konverteringer – men almindelig displayannoncering kan dog også skabe direkte konverteringer, men det kommer meget an på produkterne der sælges og hvordan kunderejsen ser ud.

At displayannoncering fungerer som et massemedie betyder også, at du naturligvis vil få eksponeringerne til billigere penge end er tilfældet ved søgekampagner. Hvor søgekampagner ofte har klikpriser på 5-10 kr. vil displayannoncering i stedet have en klikpris på 50 øre eller lignende, og med en lavere klikrate betyder dette også en markant stigning i eksponeringer (og på samme tid meget billige eksponeringer). Hvis du derfor står overfor valget mellem TV, radio og Display/YouTube, så er der klart mest relevans og volumen at hente via Display og YouTube. Som altid ville vi dog råde dig til, at teste af, før du går all-in på ét netværk/platform.

 

YouTube Annoncering

I 2006 købte Google platformen YouTube for 9,8 milliarder. I dag er YouTube Googles primære platform for at kunne eksponere virksomheders videoer. YouTube er den mest brugte video-platform i verden, og det giver en unik mulighed for at nå ud til størstedelen af din målgruppe gennem YouTube-annoncering.

Selvom YouTube er en videoplatform, så er YouTube også en del af Google Display Netværket, så du kan godt få dine bannerannoncer vist på YouTube. Vi vil dog primært snakke om video-aspektet af YouTube og hvilke muligheder det giver dig som annoncør.

Gennem YouTube kan du få vist din video inden eller under en video på YouTube. Du har flere muligheder for, hvordan du vil formatere din video. Du kan f.eks. lave en video på 6 sekunder, der kan vises som en såkaldt ”Bumper Ad”. Bumper Ads er korte videoer, der vises for brugerne inden deres valgte video starter. Da Bumper Ads er korte, vil brugerne ikke være i stand til at springe over videoen (unskippable). Derved kan du sikre, at brugerne får hele dit budskab på én gang, fremfor at de skipper halvdelen af din video.

Hvis 6 sekunder ikke er nok til at kommunikere dit budskab, så kan du også snildt bruge længere videoer. Her skal du dog være opmærksom på, at YouTube giver brugerne for at skippe en reklame efter de første 5 sekunder er gået – så hvis din video er på 2 minutter, så kan du ikke regne med, at brugerne faktisk ser hele videoen.

Det er en kunst at finde den rette balance mellem længden af videoen og hvor meget information brugerne har behov for, for at dit annoncebudskab kommer igennem. Ofte er svaret at bruge en kombination af videoer, så du både har en afkortet version af din video, men også den længere version, der giver yderligere detaljer.

Igen er YouTube-annoncering, ligesom displayannoncering, sjældent effektiv til at skabe direkte konverteringer/salg, så målet med annonceringen vil derfor ofte være, at nå ud til dine kernebrugere og give dem information om dit brand. Så køber de forhåbentligt hos dig, når et behov opstår.

Da YouTube er en mere kvalitativ form for annoncering sammenlignet med displayannoncering, da du kan annoncere med lange budskaber, vil klikprisen også oftere være højere. YouTube er ikke lige så god som displayannoncering til at nå ud til de massive masser af brugere, og derfor kan du forvente at konkurrencen også er hårdere for de eksponeringer der er tilgængelige. Prisen vil derfor ofte være 40-80 kr. per tusind eksponeringer, hvor du f.eks. kan forvente en CPM på omkring 15-30 kr. for displayannoncering.

Selvom YouTube ikke er direkte fokuseret på salg og konverteringer, så har Google dog taget skridt mod at ændre dette. Med de nye TrueView for Action annonceringsmuligheder kan vi tilføje klare CTA´er med videoannoncerne, hvilket øger incitamentet til at klikke sig ind på din hjemmeside og foretage et køb. Dette er en ny udvikling, og resultaterne vil afhænge meget af din video, dine produkter og kunderejsen.

Udover YouTube har Google jo sit Google Display Network, og med det er også muligt at udnytte dette i forbindelse med videoannoncering. Du kan få din video vist på tredjepartshjemmesider, der har embedded/indlejret en YouTube-annonce på siden. Herved kan du øge din rækkevidde yderligere.

 

Shopping Annoncering

Shopping-annoncering er kronjuvelen for Google Ads. Det er her de fleste penge bliver genereret, men det er desværre kun en kampagnetype der er rettet mod B2C Retail virksomheder – med andre ord: Webshops.

Shopping-kampagner udnytter et såkaldt ”Google Shopping Feed” der genereres fra din webshop, hvorefter feedet uploades og godkendes på ”Google Merchant Center”.

Shopping-annoncer vises som billedannoncer ude i søgeresultatet i en karrusel, hvor pris, virksomhedens brand og evt. stjerneratings vises under billedet. Alt denne information resulterer i en ekstrem høj relevans, når der bliver klikket på annoncen. Derfor ser vi typisk, at konverteringsraten er meget høj for denne kampagnetype, hvilket ofte resulterer i et højt afkast.

Det er dog ikke en selvfølge, men ofte ser vi, at shopping står for 60% af en kontos omsætning. Der er dog en fare ved shopping-kampagner, da forbrugerne bruger shopping-annoncerne som sammenligningsservice mere og mere. Derfor hoppes der meget mellem produkterne, og ved hvert klik koster det annoncøren penge.

Derfor gælder det om at være skarp med lønsomme og hensigtsmæssige klikpriser, præcise negative søgeord og et skarpt shopping feed der giver præcis de oplysninger, brugerne har behov for.

Men hvordan målrettes shopping-kampagnen? Ud fra dit shopping feed identificerer Google søgeord, der er relevante for dine produkter. Med andre ord matcher den dine produkter op med konkrete søgninger, for så at vise de relevante produkter i de specifikke kontekster.

Som ved alt automatisering er der en fare forbundet med denne måde at annoncere på – du har nemlig meget lidt kontrol over, hvad dine produkter vises for, og derfor kan det føre til uhensigtsmæssige annoncevisninger.

Ved at forme dit shopping feed, kan du dog være med til at styre, hvilke søgeord dine produkter vises for. Derudover kan du øge din kontrol ved, at begrænse dit shopping feed, så det kun er de mest relevante produkter der er at finde i feedet. Alternativt kan du ekskludere produkter gennem selve kampagnen, så du kun eksponerer de mest relevante produkter.

Dette vil typisk være nødvendigt for webshops, hvor der sælges mange småting, der næsten ikke koster noget. Disse produkter vil sjældent være lønsomme, så her giver det mening at prioritere de dyreste og bedste produkter, da chancen for et positivt afkast er større ved de produkter.

Shopping feedet kan være en teknisk udfordring at manipulere, justere og optimere, så her kan et Google Ads bureau hjælpe med at opsætte et funktionelt og effektivt shopping feed.

Google Shopping-kampagner er begrænset på den måde, at annoncerne kun vises ude i Google søgeresultatet. Her har Google dog udviklet et nyt værktøj, du kan bruge, for at få vist dine shopping-annoncer på YouTube og hele Googles Display Network – dette værktøj hedder ”Smart Kampagner”.

 

Smart Shopping

Google Smart Shopping, som kampagnetypen hedder, minder meget om normale shopping-kampagner. Den primære forskel er dog, at Smart Shopping er automatisk i målretningen, og derudover giver den adgang til annoncering på Display Netværket samt på YouTube, uden du selv skal stå for at sætte dette op som separate kampagner.

Smart Shopping bruger Googles Machine Learning algoritme, til at identificere din målgruppe og eksponere annoncer til dem på en måde, der teoretisk set øger den omsætning, der kan genereres. Dette kommer dog med en pris, hvilket er mindre indsigt i, hvor og hvordan dine annoncer bliver vist.

Kampagnen bruger også en automatisk budstrategi, så du har ikke mulighed for at bestemme en klikpris – dette klares helt automatisk af algoritmen. Du kan dog sætte en ROAS-mål, hvor du definerer, hvor mange gange du skal have pengene igen. Dette er dog ingen garanti for, at det ROAS-mål er opnåeligt, så du skal holde godt øje med effektiviteten af kampagnen.

Du kan ikke se hvilke søgeord dine annoncer vises for, din eksponeringsandel, din klikpris for de forskellige typer af visninger eller hvilken platform/hjemmeside dine annoncer vises på. Derfor er du helt blind, når det kommer til at evaluere kampagnen og hvordan konverteringerne opnås.

Smart Shopping kræver en del, for at kunne blive sat op. Du skal f.eks. sende de korrekte dynamiske værdier, der også bruges til Dynamisk Remarketing. Derudover skal du have en masse data og konverteringer, for ellers har algoritmen intet at arbejde ud fra.

Vi anbefaler altid, at du først skal begynde at udnytte Smart Shopping, efter du ikke bare lever op til kravene, men også overgår dem markant. Jo mere data Google har, des bedre fungerer kampagnen. Derfor er det vigtigt, at du har så meget data som muligt.

Disse kampagnetyper bliver netop designet for store virksomheder som Elgiganten og andre giganter, som netop har et hav af data. Derfor er det ofte risikabelt at bruge denne kampagnetype, hvis du ikke har et solidt datagrundlag, kampagnen kan optimeres ud fra.

Hvis du har et optimalt datagrundlag, så er Smart Shopping dog en unik mulighed for, at du kan udvide din rækkevidde betydeligt, og fange brugernes tidligt på deres kunderejse. Dette kan øge din omsætning, men du skal dog også forvente, at dit forbrug vil stige markant.

Som alt andet på Google Ads, er det vigtigt at teste ting af, før du går all-in på en kampagne. Derfor tester vi altid forsigtigt først, hvorefter vi skruer op, når et positivt afkast er opnået.

 

Google Ads Remarketing

Google Remarketing-kampagner er displaybaserede kampagner, der bruger remarketing-lister som målretning.

Men hvad er en remarketing-liste?

Ved implementering af sporing på din hjemmeside har du mulighed for at generere en anonym liste der indeholder målretningsinformation om de brugere, der har besøgt din side. Du kan oprette lister, som du efterfølgende kan bruge i dine kampagner på Google.

Remarketing-lister kan bruges til målretning, men de kan også have den funktion, at du kan sætte individuelle bud for brugere der aldrig har besøgt din side, og brugere der har besøgt din side.

Google Remarketing-kampagner oprettes som almindelige displaykampagner med bannerannoncer, men under målretning vælges remarketing-listen, hvilken skal sættes til ”målretning” (ikke observation). Herved målretter du kun mod brugere, der tidligere har besøgt din hjemmeside.

Det specielle ved remarketing-annoncering er naturligvis, at relevansen er meget høj. Derved kan du øge chancen for, at der skabes direkte konverteringer gennem din displayannoncering.

Derudover har remarketing-annoncering naturligvis en vigtig funktion i din digitale strategi, og hvordan du fastholder en relation og kendskab til din tidligere brugere. Dette er et vigtigt element i enhver digital marketing strategi.

Remarketing-lister du bruger til målretning er også fleksible, og du har derfor mulighed for, at indstille dem efter adfærd og datointerval. Du kan f.eks. lave en liste over alle besøgende de sidste 30 dage, 35 dage, 90 dage eller lignende. Derudover kan du sætte parametre der skal opfyldes, for at brugerne kommer på listen – det kan f.eks. være, at de ikke må have købt på hjemmesiden, at de har været på din side i over 10 sekunder eller lignende.

Gennem denne fleksibilitet kan du tilrettelægge en struktur, der leverer skræddersyede budskaber til dine forskellige bruger-segmenter, så du kan tale direkte til deres behov. Dette er et vigtigt element af en moderne digital strategi, da den moderne forbruger forventer at få personlige budskaber.

Har du en B2C webshop? Så er det din heldige dag, for denne personliggørelse af din markedsføring er gjort let for dig i Google Ads med Dynamisk Remarketing. Det beskriver vi nærmere i næste sektion.

 

Google Ads Dynamisk Remarketing

Dynamisk Remarketing i Google Ads er en versionering af Remarketing og Shopping-kampagner. Dynamisk Remarketing kombinerer nemlig disse to annonceformer, ved at auto-generere skræddersyede bannerannoncer til tidligere besøgende, hvor de får præsenteret netop de produkter, de tidligere har set på.

Denne type displayannoncering er speciel, da den ofte genererer et direkte lønsomt afkast, hvilket ikke typisk er tilfældet for displayannoncering. Dette gøres ved, at du viser produkt-specifikke annoncer til brugere, der ikke har købt på din side endnu. Herved kan du få dem tilbage på din hjemmeside, så de kan færdiggøre deres køb.

Der er mange grunde til, at en forbruger bliver forstyrret i kunderejsen, og derfor er det netop nødvendigt, at holde kontakten ved lige, og minde brugeren om dit brand og produkter. Da de netop allerede har udvist en interesse i produktet tidligere, er konverteringsraten derfor ofte høj sammenlignet med de øvrige display kampagnetyper.

Dynamisk Remarketing er kun for B2C webshops, der også overholder kravene for shopping-annoncering. Shopping feedet skal integreres med displaykampagnen, og derfor skal feedet være godkendt og aktivt.

Det er dog ikke alt – udover at leve op til kravene for shopping-annoncering, skal der også opsættes sporing, der sender dynamiske værdier for side-type, produkt-id og produkt-pris. Disse værdier skal bruges til at identificere produkterne, så det er muligt at vise produkterne til brugeren i fremtiden.

Selvom annoncerne automatisk oprettes, kan du stadig styre klikpriserne, hvilket giver dig mulighed for at justere på klikpriserne på en sådan måde, at din annoncering giver et positivt afkast.

Da Dynamisk Remarketing fungerer så godt, er det en høj prioritet, at få sat op for virksomheder med B2C webshops, og hvis din virksomhed lever op til disse krav, så burde du derfor se på at få implementeret denne kampagnetype så hurtigt som muligt.

 

Marketing Automation med Google Ads | RTB

Marketing automation er et af de nyeste trends inden for digital markedsføring, på trods af at termet bruges i meget forskellige kontekster.

Termet bruges til beskrivelse af eksterne værktøjer, der kan varetage og automatisere din online annoncering, ofte på tværs af kanaler.

Termet bruges ligeledes ifm. RTB (real-time-bidding) på DoubleClick-platformen (nu kaldt Google Marketing Platform). Kun et fåtal af virksomheder har dog adgang til denne platform i Danmark, da platformen ikke er åben for alle, men kun de helt store virksomheder.

Marketing Automation er dog, som termet også antyder, fusionen mellem markedsføring og automatisering af denne.

Google har længe arbejdet på at bringe Marketing Automation til folket, og her har de nye ”Smart Kampagner” som ”Smart Shopping” og ”Smart Display” været instrumentelle.

Disse kampagnetyper automatiserer målretningen, budjusteringen og annoncerne, så det eneste du egentligt skal bestemme er, hvor mange penge du vil bruge, og hvor mange gange du skal have pengene igen.

Disse kampagnetyper er dog helt nye, og det er bestemt ikke den eneste måde, at Google har gjort deres Machine Learning Algoritme tilgængelig for annoncører.

Ved oprettelse af de fleste kampagner har du f.eks. længe kunnet automatisere splittesting af dine annoncer, så Google automatisk tester de forskellige annoncevarianter af, for at finde den annonce der performer bedst. Denne funktion plejede ikke at fungere godt, men over de sidste par år har vi set en markant forbedring af maskinlæringen på Google Ads.

Netop derfor bruger vi altid automatisk splittest for vores kunder, da Google kan teste annoncerne af med mange flere faktorer i ligningen, end et menneske kan gøre.

Derudover har det også været muligt at sætte automatiske budstrategier for dine kampagner, hvor Google automatisk kan sætte klikpriser, for at opnå det mål du har sat. Dette mål kan f.eks. være ”Maksimer omsætning”, ”Maksimer antal klik”, ”Eksponeringandel” og mange andre.

Fællesnævneren for alle de automatiske budstrategier er dog, at de kræver en masse data, for at være effektive. Det er blevet bedre over de sidste par år, men det er desværre stadig tilfældet, at de automatiske budstrategier ikke er hensigtsmæssige for de fleste danske virksomheder.

Hos SearchComet bruger vi næsten altid ”Udvidet bud” som budstrategi, hvilket betyder, at Google kan vælge at skrue op eller ned for klikpriserne med en procentdel, hvis algoritmen vurderer, at relevansen er specielt høj/lav.

Herved bruger vi Googles algoritme, uden vi mister kontrollen over forbruget og risikerer, at klikprisen løber løbsk.

Det er dog en case-by-case vurdering, hvilken budstrategi en kunde skal bruge, så der er ingen regler for, hvad du netop skal bruge på din konto.

Marketing Automation har mange fordele, men der er også en kæmpe ulempe, nemlig mangel på indsigt i din markedsføring. Da de automatiserede kampagner ikke deler alle oplysninger omkring, hvordan de finder frem til de brugere, de annoncerer til, er du efterladt i mørket. Du kan derfor ikke få et overblik over, hvilke segmenter du målretter mod, og hvilke segmenter du ikke målretter mod.

Den manglende indsigt gør det svært, at kunne ligge og holde sig til en digital marketing strategi med tilrettelagte interessegrupper og lignende. Derfor skal du også nøje vægte de fordele og ulemper der er ved de automatiserede kampagner, for at vurdere, om det er det rigtige for jer.

Derudover er der ingen garantier med de automatiske kampagner, og du skal derfor være vågen, når du begynder at bruge de automatiske kampagner, så du følger op på effektiviteten. Som med alt på Google Ads er det vigtigt at teste og eksperimentere, for at finde frem til det setup, der fungerer bedst.

Google Ads – Optimal Struktur

Med de mange kampagnetyper og funktioner, siger det sig selv, at det er vigtigt, at holde en klar og tydelig struktur på din konto. Det kan være meget svært, at optimere på din konto, hvis du opdeler den for meget, eller hvis du overhovedet ikke opdeler den.

En for stor opdeling vil medføre, at du har en masse søgeord og kampagner at administrere, og her er det endda muligt, at få en konto bygget op, der er umulig at administrere af mennesker/specialister. Disse konti vil typisk blive genereret af algoritmer og tredjepartsværktøjer, der kan gøre det svært, at løsrive sig fra det værktøj/bureau.

På den anden side, opdeler vi ofte, at specielt virksomheder der selv står for deres Google Ads konto, laver en for simpel struktur, der ikke tillader optimal dataindsigt. Du er nødt til at bygge din konto op, så du kan se præcis hvilke typer af søgeord eller annoncetyper, der genererer konverteringerne.

Her vil en optimal Google AdWords konto være i stand til at give dig overblik, indsigt og gøre din dag lettere når det kommer til optimering af hele kontoen.

Hvordan skal din Google Ads konto bygges op?

Typisk vil en kontos opdeling være intentionsbaseret. Med andre ord, skal du bygge dine kampagner og annoncegrupper op, så de opfylder behovene / intentionen bag søgningen. Her kan du f.eks. gruppere søgeord som “ovn pris” og “ovn priser”, da begge disse søgeord er båret af den samme intention.

Her er det blevet en uheldig vane blandt nogen specialister, at opdele disse søgeord i 2 annoncegrupper, og mange igen vil endda opdele disse to søgeord i 4 annoncegrupper (opdelt både ud fra søgeordsudformning samt søgeordsmatch).

Efter disse konti har blot 50 forskellige søgeord, er kontoen allerede så stor, at den bliver svær at overskue og hård at optimere på. Derudover vil du ikke have nok data, til at tage datadrevne beslutninger om optimering, da du kun kan se små bække af trafik per søgeord, der ikke fortæller dig om søgeordets egentlige potentiale.

Disse overdrevne strukturer er derfor ikke hjælpsomme på din performance, og vi anbefaler derfor, at større strukturelle ændringer som disse først tages, efter der er et belæg for at gøre det. Du skal derfor vente med at opdele søgeord ud fra match type (søgeordsmatching – f.eks. bredt match, sætningsmatch og eksakt match), indtil der faktisk er data der antyder, at denne opdeling ville give mening.

En normal kontostruktur vil derfor typisk se således ud:

  • Brand (Søgekampagne)
  • Ydelse1 (Søgekampagne)
  • Ydelse2 (Søgekampagne)
  • Ydelse3 (Søgekampagne)
  • Generisk (Søgekampagne)
  • Shopping (Hvis webshop)
  • Remarketing (Display)

Her samles ydelserne i sine egne søgekampagner, da søgeordene i denne kampagne typisk vil have samme intention (at købe den ydelse).

Derudover adskilles de mere generiske branchesøgeord i sine egne kampagner, så det er muligt at styre budgetterne bedre. Hvis alle søgeord oprettes under samme kampagne, vil specielt disse søgeord nemlig bruge hele budgettet, da søgevolumen typisk er højere på disse, fremfor de specifikke ydelser.

Shopping vil altid være anbefalet, hvis du har en webshop, men det kræver, at du viser inkl. moms priser, hvilket typisk ikke vil være tilfældet for B2B kunder. Derfor vil det næsten altid være B2C Webshops, der kan køre shopping annoncering.

Remarketing (display) er en god måde, at være top of mind blandt tidligere besøgende. Der kan være mange grunde til, at en bruger ikke konverterer med det samme, og her vil remarketing netop være med til at lokke dem tilbage på din side.

Mange af disse kampagner kan opgraderes, f.eks. Remarketing -> Dynamisk Remarketing eller Shopping -> Smart Shopping – men det kommer an på jeres opsætning, performance og branche.

I ovenstående Søgekampagner vil hver annoncegruppe så have en samling søgeord med samme intention. Hvilke søgeord der har samme intention kan være svært at vurdere – her kommer specialistens erfaring i spil, da vi oplever gentagende trends i alle brancher, der fortæller os, hvad der ligger bag hvert søgeord. Hvis du ikke lige ligger inde med denne erfaring, må du tage forsigtige beslutninger og opdele søgeordene efter bedste evne.

Søgeordstyper – Hvilke skal du bruge?

Som helt ny i Google Ads interfacet kan det være en udfordring at forstå og udnytte alle indstillinger og funktionaliteter. Derfor oplever vi da også ofte, at virksomheder opretter søgeord med forkert match type (søgeordsmatch), hvilket kan have katastrofale konsekvenser for virksomhedens Google AdWords performance.

Det virker oplagt, at søgeordet blot skal skrives ind som det er, men det er ikke tilfældet. Når et søgeord tilføjes, skal der bruges modifikatorer, der er med til at fortælle Googles algoritme, hvordan søgeordet skal bruges og matches op på søgninger.

Du kan vælge mellem 4 forskellige søgeordstyper:

  1. Broad Match (Bredt)
  2. Modified Broad Match (Modificeret Bredt)
  3. Phrase Match (Sætning)
  4. Exact match (Eksakt)

Når søgeordet blot tilføjes uden tegn, f.eks.:

ovn pris

Så vil det være et Broad Match søgeord (bredt søgeord). Denne type søgeord giver Google lov til, at gå helt amok og vise jeres annoncer på alle mulige søgninger, der svinger meget i relevans. Med broad match kan Google f.eks. vælge at vise jeres annoncering, selv hvis selve søgeordet “ovn” ikke indgår i søgningen. Her kan jeres annonce f.eks. vises på “ovnhandske”, “grill”, “kogeplade” og lignende, da disse har en vis relevans for søgeordet “ovn”. Derfor frarådes denne match type også konsekvent af specialister.

I stedet bruges Modified Broad Match ofte. Her tilføjes + til alle ord, f.eks.:

+ovn +pris

Ved at tilføje + til alle ordene, fortæller vi algoritmen, at samtlige ord SKAL indgå i søgningen, for at vores annonce vil blive vist. Vi siger dog intet om rækkefølgen af ordene, så her vil vi blive vist på søgninger som “pris ovn” eller “billigste pris for en ovn”.

Her kan vi dog vælge at bruge Phrase Match (Sætnings søgeord). Disse indikeres ved at tilføje gåseøjne til søgeordet således:

“ovn pris”

Ved at bruge dette format, vil vores annonce kun blive vist, hvis brugerens søgning indeholder præcis denne frase. Derfor vil vi blive vist på søgninger som “bedste ovn pris” og “handske til ovn pris”.

Vores sidste værktøj til at formatere søgeordet er Exact Match. Exact match bruges ved at sætte søgeordet i brackets, således:

[ovn pris]

Dette er den mest strikse formatering, da den går ind og siger, at brugeren skal søge på præcis denne formulering, for at vores annonce bliver vist. Derfor vil vi ikke blive vist på irrelevante søgninger som f.eks. “handske til ovn pris” – men kun når brugerne søger på netop “ovn pris”.

Det øger naturligvis relevansen for søgeordet, og det betyder, vi kan være sikre på, præcis hvilke søgninger vi bruger penge på. Her skal det dog også siges, at Google hele tiden opdaterer disse formater, og det sidste nye er f.eks. at exact match nu kan finde på at vise dine annoncer, selvom ordstillingen er anderledes. Disse ting skal derfor tages med i overvejelserne, når du udvælger dine søgeord og søgeordstyper.

Selvom det kan være fristende udelukkende at vælge exact match søgeord, så er ulempen dog, at søgevolumen ofte er begrænset, så du går glip af mange andre relevante søgninger. Vi anbefaler derfor, at du opretter modified broad match samt exact match i samme annoncegruppe. Herved kan du se, hvordan de to søgeordstyper performer mod hinanden, og du får den bredere annoncering, dog uden det løber løbsk med den helt brede broad match søgeordstype.

Få hjælp til AdWords af certificerede specialister

Hvis du står i en situation, hvor du skal bruge hjælp til Google Ads, så kan vi hjælpe dig. Som du også kan se i ovenstående guide, er der mange muligheder, hvilket også betyder, at det er kompleks at skabe den bedste konto. Vores AdWords specialister har dog rig erfaring, og kan hurtigt identificere de bedste muligheder for netop din virksomhed.

Vi hjælper med alt fra Google AdWords opsætning til optimering og daglig monitorering og vedligeholdelse. Herved kan du automatisere din online annoncering, så du ikke behøver tænke på det, men blot kan regne med, at annonceringen er i gode hænder hos certificerede specialister.

En Google Ads ekspert kan også hjælpe med at lave korrekt AdWords optimering, så din konto hele tiden bliver bedre år for år. Det er vigtigt for, at du kan bibeholde en høj konkurrenceevne, og du ikke bruger dit annoncebudget uhensigtsmæssigt.

En AdWords konsulent kan derfor hjælpe dig med at spare penge, så dine udgifter til fejlklik falder. Det har derfor en effekt på, hvad din pris på AdWords i sidste ende bliver, hvor du kan spare mange penge, hvis du får frasorteret alt irrelevant trafik.

Hvis du får Google Ads hjælp hos SearchComet, så kan vi samtidig også hjælpe dig med SEO (Søgemaskineoptimering). Ved at indgå et Google Ads og SEO samarbejde hos SearchComet opstår der en synergieffekt, der er med til at øge vores specialisters´ indsigt i brugernes adfærd, Googles forståelse af din branche samt mulighederne for din virksomhed. Dette har en styrkende effekt, så du kan få endnu mere ud af dit SEO og AdWords.

Vores specialister har erfaring med de fleste brancher, og om du så har en webshop, en forretning, en servicevirksomhed eller en B2B industrivirksomhed, så kan vores AdWords specialister hjælpe dig. Få hjælp til Google Ads i dag — kontakt os nu.

Christian Jessen
CEO & Partner

Skal vi tale om dine muligheder?

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.