...

Affiliate marketing bureau

Skab omtale og reklame på tredjepartssider, og betal kun når der skabes salg eller leads

Fordelene

Hvad er fordelene ved affiliate marketing?

Hos SearchComet hjælper vi dig med affiliate marketing både i opstartsfasen og efterfølgende, hvor vi står for optimering og vedligeholdelse af din affiliate marketing samt forholdet til affiliate partnerne, så din virksomhed har de bedste forudsætninger for at blive fremhævet på deres hjemmesider.

Betal pr. salg

Med affiliate ads betaler du kun, når der skabes et salg eller lead, så du kan vide dig sikker i, at initiativet enten bliver billigt eller en succes.

Fastsæt dit afkast

Du kan selv definere, hvad du vil betale for et lead eller salg. Herved kan du styre dit afkast, så dine avancemål opnås.

Skab noget buzz

Affiliate partnere har content-drevne sider. Ved at få dem til at skrive om dine produkter, kan du øge kendskabsgraden til dit brand.

Mulighederne

Hvordan hjælper vi med affiliate marketing?

Som samarbejdspartner rådgiver vi dig i, hvordan du får succes med Affiliate marketing.

Derudover hjælper vi også med registrering og opsætning af dit Affiliate program, og vi står for løbende kommunikation med partnerne, så vi hele tiden kan optimere og videreudvikle dine Affiliate aftaler.

Vi står samtidig for overvågning af din Affiliate marketing performance, så vi hele tiden sikre os, at det kører som det skal. Ønsker du at høre mere, så udfyld kontaktformularen herunder. 

KONTAKT OS

Skal vi skabe synlighed for din virksomhed?

Søger du specialister i digital marketing, og har du brug for et team, der kan skabe synlighed for din virksomhed? Ikke nok med at vi er eksperter med stor erfaring inden for mange brancher, men vi formår også at gøre det forståeligt for dig, som netop skal til at starte rejsen.

Christian Jessen
Marketing specialist & Partner

Christian Jessen
Marketing specialist & Partner

DET RETTE MATCH

Er vi det rigtige bureau for jeres forretning?

Inden du indleder et samarbejde med os, sørger vi altid for en grundig forventningsafstemning. Vi synes, det er vigtigt at få italesat værdierne, så vi sikrer, at der er et godt match inden igangsættelse. Herunder er der nogle typiske kendetegn på et godt og mindre godt match.

Vi er et godt match, hvis I...

Vi er nok ikke de rigtige, hvis I...

Mere i dybden

Hvad er affiliate marketing?

Kært barn har mange navne, og du har sikker hørt affiliate marketing gå under navne som performance marketing, referral marketing, influencer marketing eller bare affiliate marketing.

Uanset navnet, så er affiliate marketing en marketingmetode, hvor virksomheden laver et samarbejde med en affiliate partner, som via partnerens platforme sender besøgende videre til virksomhedens hjemmeside eller webshop med henblik på, at den besøgende laver en konvertering i form af et salg eller en tilmelding. Virksomheden betaler partneren enten en overordnet kampagnepris eller en procentdel af salget, som partneren har genereret.

Hvad er et affiliate netværk?

Et affiliate netværk skal ses som værende en mellemmand mellem virksomheden og de publishers, som er en tilknyttet netværket. Mellemmanden står for tracking af besøgende til webshoppen, bærer ansvaret for at holde styr på dataen for de involverede samt udbetale den kommission, som er optjent af publisherne gennem affiliate netværket. Ved at agere bindeleddet mellem virksomheden og publisheren optjener mellemmanden en procentdel af det genererede salg.

Skal du gøre brug af et affiliate netværk? Du behøver ikke, da affiliate netværket ikke kan gøre krav på, at du skal køre samarbejdet med virksomheden gennem dem. Dog vil det være en rigtig god idé, da der er en del at holde styr, og man som publisher når ud til en del flere gennem netværket. Derudover vil det at stå for hele processen selv være en kæmpe mundfuld for den enkelte uden for et affiliate netværk.

Hvad er et affiliate program?

Et affiliate program kan ses som nogle rammer, retningslinjer og vilkår, som virksomheden opstiller, når de skal lave et samarbejde med en affiliate partner – også kaldet en publisher, hvor partneren via links på egen hjemmeside linker over til virksomhedens webshop for herved at tjene en procentsats pr. konvertering.

Som nævnt ovenfor, så indeholder et affiliate program nogle forskellige retningslinjer for, hvordan affiliate partneren – også kaldet publisher, må markedsføre virksomhedens produkter eller services, så indholdet stemmer overens med virksomhedens tone of voice samt billede- og bannermateriale.

Et affiliate program indeholder også satser for, hvordan publisheren bliver aflønnet. Her findes der forskellige måder at aflønne en publisher i affiliate programmet, hvor denne kan aflønnes ud fra en opdeling af kategorier og produkter eller som en samlet del af hele affiliate programmet.

Hvad er et affiliate link?

Et affiliate link er kort fortalt et sponsoreret link på en anden hjemmeside end virksomhedens hjemmeside, i en biografi på de sociale medier eller under en video på Youtube, og som sender den besøgende videre til virksomhedens hjemmeside i håb om, at der skabes et salg eller konvertering. Et affiliate link er et unikt link, som indeholder en ID-kode, så virksomheden kan spore hvilken affiliate samarbejdspartner, der har fået den besøgende til at konvertere til salg eller som leads.

Affiliate marketing på Instagram

I 2019 genererede Instagram angiveligt en omsætning på 20 milliarder dollars, herunder både gennem Instagram affiliate marketing, Instagram annoncering og med over 1 milliard aktive brugere på Instagram vil affiliate marketing – hvor du samarbejder med influencere give rigtig god mening, når du har et mål om at nå ud til en kæmpe og ikke mindst økonomisk stærk målgruppe.

En stor fordel ved at gøre brug af affiliate marketing på Instagram er, at du hurtigt kan nå ud til flere potentielle kunder hurtigt gennem de forskellige influencers følgere. Der er måske flere millioner influencere, som hver har fokus på deres egen niche, online samfund eller platform.

Helt konkret vil et samarbejde med en influencer gennem affiliate marketing på Instagram hjælpe dig med at nå ud til et markant større publikum hurtigere.

Når du som virksomhed selv promoverer dit indhold ud til din målgruppe på Instagram med virksomhedens Instagramprofil som afsender, vil modtageren der ser virksomhedens produkt vide, at profilen forsøger at sælge dem noget. Når der benyttes en influencer gennem affiliate marketing på Instagram vil følgeren i stedet se det som værende en anbefaling af produktet, og vil derfor være mere tilbøjelig til at købe produktet. Faktisk er 90% af kunderne påvirket til at foretage et køb gennem brugergenereret indhold.

Måden affiliate marketing på Instagram foregår er ved, at virksomheden kontakter en Instagram influencer – enten direkte eller gennem et influencer- eller affiliate bureau, og hvor denne allerede poster produkter/services inden for din branche. Her betaler virksomheden enten et beløb pr. post eller ved en direkte konvertering. Influenceren vil i sådan et samarbejde skrive om jeres produkt/service samt indsætte et link i dennes biografi. Se eksempel herunder.

 
Affiliate marketing instagram
 
 

Hvad er affiliate marketing på YouTube?

YouTube affiliate marketing en måde at tjene penge på, hvor der oprettes en video, som får seeren til at købe et anbefalet produkt ved at klikke på et affiliate link i videoens beskrivelse eller et link i selve videoen, som opsættes via en annoncering. Du kan også vælge at kombinere YouTube affiliate med YouTube annoncering for at nå ud til endnu flere personer.

Overvejer din virksomhed at gøre brug af YouTube affiliate kan dette gøres gennem et affiliate program, hvor YouTubes Content Creator promoverer virksomhedens produkt eller service. Promovering af virksomhedens produkt kan gøres på flere måder. Her kan Content Creatoren gennem en interaktion med produktet eller ydelsen lave en video omkring, hvordan andre bruger produktet eller ydelsen. Dette kaldes også en tutorial, da det er en step by step gennemgang af, hvordan produktet eller ydelsen bruges.

Promoveringen kan også ske gennem en anmeldelse af produktet eller servicen. I begge tilfælde skal virksomheden være forberedt på, at Content Creatoren både skal have en betaling for at udarbejde en sådan video samt have adgang til produktet eller servicen.

En anden måde at arbejde med YouTube affiliate kan være, hvor virksomheden ikke nødvendigvis giver adgang til produkt eller service men i stedet sponsorerer en allerede planlagt video, hvor indholdet har en vis relevans for virksomheds produkt eller service. Herunder kan du se et eksempel på en video, som har gjort brug af YouTube affiliate links.

 
Affiliate marketing YouTube
 
 

Uanset hvilken metode virksomheden vælger at bruge, så er resultatet det samme. Virksomheden får genereret trafik til deres produkt- eller servicelandingsside eller til en sign-up landingsside.

Her gør YouTube affiliate sig gældende ved, at Content Creatoren indsætter en affiliate link til produktet eller ydelsen i videoens beskrivelse.

Måske er du allerede afklaret omkring brugen af YouTube affiliate i din marketing strategi eller også er det helt sikkert værd at overveje, hvis du gerne vil nå ud til en større målgruppe med dit produkt eller service.

Webshop affiliate

Har du en webshop giver det rigtig god mening at gøre brug af affiliate marketing til din webshop. Affiliate til ens webshop kan ses som en no-cure-no-pay løsning, hvor du ikke bruger en masse penge uden at vide, om du tjener disse omkostninger ind igen. Med en webshop affiliate løsning betaler du kun affiliate publisheren, når denne har genereret en konvertering – enten som lead eller en betaling på din webshop.

Inden du starter på affiliate til din webshop, er der nogle vigtige punkter, som du bør gå igennem for at få de bedst mulige forudsætninger, for at kunderne rent faktisk også konverterer, når de lander på din webshop. En af de ting du skal være ekstra opmærksom på, inden du begynder med affiliate til din webshop er, at selve webshoppen spiller. Det giver ikke rigtig mening at sende en håndfuld trafik ind til din webshop, hvis siden ikke er brugervenlig og der samtidig ikke er fyldestgørende information samt gode produktbilleder og videoer.

Ved at du har disse fyldestgørende informationer på din webshop, hjælper du også din affiliate samarbejdspartner, så vedkommet ved, hvad der skal skrives, og kunderne samtidig ved, hvad produktet består af, samt hvad det kan hjælpe med. For at finde frem til om din webshop er up to date og klar til at køre affiliate, kan du få lavet et webshop analyse, som giver et indblik i optimeringsmulighederne der kunne være. Når din webshop spiller, kan du fokusere på affiliate og målet om at opnå mere trafik til webshoppen samt øget konverteringer. Med webshop affiliate opnår du altså mere organisk trafik samt muligheden for flere konverteringer uden, at det kommer til at koste dig mere, end du tjener.

Affiliate marketing bureau

Hvad er et affiliate marketing bureau, og hvad er det helt præcist, at et affiliate bureau laver? Det helt korte svar er, at et affiliate marketing bureau håndterer affiliate marketing for din webshop, dine produkter eller services. I de fleste tilfælde vil det være et online marketing bureau, der har affiliate marketing som en af deres ydelser, og som samtidig kan hjælpe jer med andre online marketing relaterede løsninger. Det vil give god mening at gøre brug af et affiliate bureau, som samtidig kan varetage dine andre online marketingaktiviteter, da de bedste resultater ofte opnås gennem et samspil af kanaler. Derudover vil et affiliate marketing bureau ofte have den fordel, at de allerede har erfaring med affiliate, og derfor ved, hvad der virker, og hvad der ikke virker.

Når du ønsker at starte med affiliate marketing, skal du som sagt overveje to ting. Vil du stå med det selv, eller vil du ansætte et affiliate bureau?

Overvejer du at stå med det selv, er der nogle ting, som du skal være ekstra opmærksom på. Har du eller din ansatte tiden til at sætte sig ind i, hvad affiliate marketing er, og hvordan i sammensætter et affiliate program, har I økonomien til at have en medarbejder, der sidder den halve tid med affiliate marketing, og er det vil sådan en markedsføringsmetode være noget i prioriterede højt. For går du ikke 100% ind i denne disciplin, vil du højst sandsynlig heller ikke få succes med den.

Omvendt kan du også stille dig spørgsmålet, om du har råd til at ansætte et affiliate bureau til at stå for din affiliate marketing. Hos et affiliate marketing bureau har du samtidig mulighed for at få råd og vejledning i, hvordan du bedst kommer fra start, og hvad der fungerer bedre end andet. Uanset hvad, så vil det i sidste ende være din beslutning, om du har tid og økonomi til at stå for det selv, eller du ønsker at ansætte en affiliate marketing bureau.

Hos SearchComet hjælper vi dig med affiliate marketing både i opstartsfasen og efterfølgende, hvor vi står for optimering og vedligeholdelse af din affiliate marketing samt forholdet til affiliate partnerne, så din virksomhed har de bedste forudsætninger for at blive fremhævet på deres hjemmesider.

Som affiliate bureau har vi hjulpet flere af vores kunder med affiliate marketing og med stor succes. Når vi starter et samarbejde med dig, så lægger vi en plan sammen med dig for, hvordan et affiliate program skal strikkes sammen, hvad målene er for sådan et samarbejde, og hvordan vi kommer bedst i mål. Ønsker du at vide med om affiliate marketing, og hvad et affiliate bureau kan gøre for dig?

Christian Jessen
CEO & Partner

Skal vi tale om dine muligheder?

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.