SØGEMASKINEOPTIMERING

Hastighedsoptimering af hjemmeside

Hastighed er en ekstremt vigtig ranking-faktor — har I styr på jeres load-tider?

Hvorfor fokusere på hastighedsoptimering?

Vi bruger i dag mere og mere vores mobiltelefoner og andet til at bevæge os rundt på diverse hjemmesider, og vi leder efter et svar – med det samme! Dertil nytter det ikke, at den hjemmeside vi besøger, den dermed ikke er hastighedsoptimeret.

Skulle man ende på en langsom hjemmeside, føler man hurtigt en lyst til at forlade hjemmesiden og finde frem til enten den ydelse eller produkt hos en anden. I dette tilfælde kunne det måske være din hjemmeside, der ikke har fået en hastighedsoptimering, og din potentielle kunde hopper derfor over til konkurrenten.

Studie fra Think with Google

Et studie fra Think with Google viser, at hastighedsoptimering er alfa og omega, når vi surfer rundt på nettet efter svar, produkter eller ydelser.

Bruger din hjemmeside blot mere end 4-6 sekunder på at loade alt indholdet, vil der være 90-106% risiko for at forbrugeren springer fra din hjemmeside, og går direkte videre til konkurrenten.

Hastighedsoptimering - SearchComet - Think with Google

Det er helt absurde og skræmmende tal, og derfor bør hjemmesiderne være hastighedsoptimeret så meget som muligt – dog uden at gå på kompromis med selve deres design og andet.

Hastighedsoptimering er en ranking faktor

Tilbage i juli 2018 gjorde Google det officielt, at de nu vil benytte hastighederne på hjemmesiderne som værende en ranking faktor, når vi taler om SEO.

Dette kommer sig af, at Google ikke i dag kun fokuserer på, hvordan du benytter dig af søgeordene rundt på din hjemmeside, men hvordan du også gør alt for at skabe den bedste brugeroplevelse for de besøgende, der end måtte komme ind på din hjemmeside.

Google har derfor valgt at slå ekstra hårdt ned på de hjemmesider, der ikke har valgt at arbejde med hastighedsoptimering. Endnu en grund til, hvorfor du bør overveje, om din hjemmeside bør have et tjek i sømmene.

Ved at tænke hastighedsoptimering af din hjemmeside, vil dette også kunne være med til at belønne ikke blot hjemmesidens placeringer i Google, men også en forøgelse i dine konverteringer.

Hastighedsoptimering WordPress

Benytter du dig af WordPress på din hjemmeside, har du helt sikkert mange forskellige plugins, som også kan forårsage en lav hastighed på din hjemmeside.

Det anbefales derfor, at når man arbejder med hastighedsoptimering af hjemmesider, som er bygget i WordPress, at man også fokuserer på, at man ikke har mange forskellige plugins, da disse trækker på hastigheden.

Der findes en række forskellige plugins, der kan være med til at skabe en bedre hastighedsoptimering på WordPress. Dog vil vi anbefale dig, at inden du går i gang med dette, at du tager din hastighedsoptimering videre til din udvikler.

Mange af disse hastighedsoptimering-plugins kan være med til at ødelægge nogle ting på din hjemmeside, hvis den ikke er helt korrekt opdateret.

Sådan kan du hastighedsoptimere din hjemmeside

Det er ikke blot lige sådan til, når du skal påbegynde arbejdet med hastighedsoptimering på din hjemmeside. Der kan være mange forskellige faktorer, som du skal tænke over – og ikke alle hjemmesider har præcis de samme udfordringer.

Dog er det ofte set på mange hjemmesider, at det er billeder af høj kvalitet, som ikke er blevet komprimeret ned i en korrekt størrelse og sammenlægning af diverse filer (CSS, JavaScript og HTML), som fylder en del.

Da disse filer kan være ekstra tunge, tager det ofte noget tid for den besøgendes browser at loade samtligt indhold. Dette sker, fordi der ikke er blevet bearbejdet med hastighedsoptimering.

Vi har listet nogle af de ting op, som du kan kigge på, når vi taler om hastighedsoptimering:

 • Komprimering af diverse filer
 • Komprimering af CSS-, JavaScript- og HTML-filer.
 • Sammenlægning af dine filer (Lazy Load, mv.)
 • Nedprioritering af straks-indhentning af filer
 • Optimering af databasen
 • Minimering af diverse JavaScript- og CSS-filer (Kan ofte pakkes ind i én fil) 

Vi er klar over, at ovenstående er noget af en mundfuld, og vi sidder derfor gerne klar til at hjælpe dig med at finde frem til, hvordan du bedst muligt kan hastighedsoptimere din hjemmeside.

Tag gerne kontakt til os i dag – helt uforpligtende – og så hjælper vi gerne dig med at identificere din hjemmesides hastigheds-problemer, hvorefter vi kommer med forslag til hastighedsoptimering.

SearchComet hjælper dig med:

Heavy Check Mark on Google Android 4.4 Multi-level analyse af din hjemmesides load-hastighed

Heavy Check Mark on Google Android 4.4 Enhedsbaseret hastighedsanalyse og optimering

Heavy Check Mark on Google Android 4.4 Vurdering af potentiale for din loadhastighed

Heavy Check Mark on Google Android 4.4 Optimering og implementering af grafik 

Heavy Check Mark on Google Android 4.4 Rådgivning om din sides load-hastighed


Vil du have en hurtig hjemmeside og bedre placeringer på Google, så kontakt os nu.

  GRATIS POTENTIALEANALYSE

  Bestil en gratis potentialeanalyse som startskuddet på, hvordan du når dine mål.

  Bestil potentialeanalyse Læs mere om samarbejdet